Gjitha masat mbesin në fuqi

Fakti që Greqia prezantoi pasaportën Covid nuk është i saktë. Ata janë një komunitet i hapur dhe duhet të mbështeten në pjesën tjetër të botës dhe nëse vendosin një kufizim, ata po vënë në dyshim ekonominë, tha epidemiologu Branislav Tiorodoroviç në një konferencë shtypi.

Konferenca për shtyp e Shtabit të Krizave po mbahet pas sesionit në të cilin u diskutuan intensivisht masat e reja dhe lehtësimi i atyre ekzistuese. Epidemiologu konfirmoi se masat mbeten në fuqi.

Ndërsa mjekët shprehen qartë se të gjitha masat epidemiologjike duhet të qëndrojnë në fuqi, pjesa ekonomike e këtij organi shpreson që pas seancës së sotme, të ketë një relaksim.

Megjithëse numrat po bien, dhe një numër në rritje i qytetarëve po vaksinohen dita ditës, ekspertët theksojnë se vendi ynë është ende në një situatë të paqëndrueshme epidemiologjike, spitalet janë ende plot, ne jemi të kërcënuar nga një lloj i ri i virusit që po përhapet më shpejt, dhe çdo relaksim i qytetarëve në atë situatë mund të na sjellë përsëri në disavantazh.//GazetaLugina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *