Qeveria e Maqedonis Veriore miratoi vendimin për hapjen e kufijve, vendimi hyn në fuqi më 12 tetor

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme miratoi vendimin për hapjen e kufijve pa kushte (pa PCR test). Vendimi hyn në fuqi më 12 tetor.

Vendimi përfshinë hapjen e kufijve pa test PCR me Shqipërinë, Kosovën, Malin e Zi dhe Serbinë.

Vendimin e njëjtë pritet ta marrin edhe Qeveritë e vendeve të rajonit. Deri tani Kosova dhe Mali i Zi janë deklaruar për heqjen e testeve. Për momentin, vetëm Shqipëria nuk ka kushte për PCR negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *